Am spart gheta

Ne vedem si pe facebook

Bun venit primilor noștri elevi de la Liceul G. G. Longinescu

Ridal System SRL in parteneriat cu Asociația Asura implementează in perioada August 2020 – August 2022 proiectul cu titlul Investește în viitorul tău! – Stagii de practică pentru elevi (POCU 130683)

Plecam de la premisa ca rețeaua formata din centrele de informare, consiliere și orientare profesională națională este insuficient dezvoltată, mai ales în mediul rural și nu există un sistem coerent de informare, consiliere și orientare profesională, ținând cont de contextul actual, in condiții de pandemie, nu se pot acoperi nevoile tinerilor implicați în formarea profesională în cadrul liceelor tehnice/ tehnologice de profil, mai ales pentru cei dezavantajați.

Concret, ne propunem sa intervenim la nivel local in interesul unui număr de 182 elevi implicați in acest proiect, prin organizarea și derularea unor programe integrate de învățare la locul de muncă ( stagii de practică ), cât și prin furnizarea unor servicii de consiliere și orientare profesională.

Prin acțiunile sale, proiectul contribuie la creșterea calității resurselor umane, la dezvoltarea lor și le face adaptabile la nevoile pieței, mai ales pentru grupurile care altfel nu au acces la acestea. Astfel, proiectul contribuie la creșterea ratei de participare a elevilor din învățământul secundar și terțiar, la programe de învățare la locul de muncă.

Până in luna decembrie au fost recrutați 12 de elevi. Cei 12 de elevi recrutați sunt elevi in cadrul Liceului Tehnologic G. G. Longinescu din Focșani de la specializarea: Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist. Ei vor fi consiliați și vor participa la stagiile de practică derulate, pe lângă kiturile oferite in proiect. Elevii  selectați vor participa la un concurs pe meserii organizat în cadrul căruia se vor acorda 20 premii a câte 1000 RON și, împreună se vor bucura alături de alți colegi de o platformă de tipul e-jobs ce va face o legătură tripartita între elevi/părinți – unitățile de învățământ – angajatori. Platforma astfel gândită va fi un instrument util pentru comunicarea între toți partenerii implicați în procesul de realizare a practicii și ulterior va ușura accesul absolvenților noștri pe piață muncii.

Avem încrederea că doar prin unirea forțelor celor doua tipuri majore de învățare – în școală și la locul de muncă – absolvenții se vor putea integra ușor din punct de vedere socio-profesional, cumulând cunoștințele teoretice cu cele practice, dar si obținând competențe transversale.

Detalii suplimentare se pot obține de la sediul proiectului, str. I. Racoțeanu, nr. 2, Apt.2, la telefon 0737061987 sau pe e-mail: stagii@ridalsystem.ro

Împreună investim in viitorul elevilor noștri!


Deprecated: Fișierul Temă fără comments.php este considerat învechit începând cu versiunea 3.0.0 și nu sunt disponibile alte alternative. Te rog include în temă un șablon comments.php. in /home/btmdesig/ridalsystem.ro/wp-includes/functions.php on line 6078

Leave a Reply


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/btmdesig/ridalsystem.ro/wp-includes/functions.php on line 5420